Wie zijn wij?

https://youtu.be/5uVB8sIkMHk

Wij, Pieter en Evelien Ermers, zijn in 2012 gestart met papier en dit werd Intuitionpaperart. 

Er is een 10.000 uren regel die zegt: “Als men 10.000 uren aan iets besteed dan word men een expert daarin.” Of wij dat zijn is aan U om te beoordelen.

Een ziekte veranderde  in 2010 de loop van ons leven, maar werken met papier bleek een heilzame therapie. 

We hebben ons vele papiertechnieken eigen gemaakt om paper art te creëren: niet alleen vouwen, quillen en papier knippen maar ook de techniek om papier kleurhoudender en steviger maken. De objectenwerken we af met hout en metaal. Hierdoor krijgt het papierwerk een extra mooie uitstraling. 

 

Al onze objecten zijn handgemaakt en uniek. 

Uit duurzaamheid maken we alleen gebruik van papier dat mensen over hebben. 

Dit vormt een uitdaging voor ons. Het papier bepaald.

We voelen aan het papier voor welke papiertechniek het geschikt is.

We gebruiken het papier zelf, verwerken het de ene keer tot papierpulp, de andere keer tot papierstroken, afhankelijk van de soort papier. 

We maken gebruiksvoorwerpen, schilderijen, beelden, toegepaste kunst van papier.

Onze slogan is dan ook; “Veelzijdigheid in papier.”

Het viel ons wel op dat papierkunst een ondergeschoven kindje in de kunstwereld is. 

Ons doel is dan ook hier meer bekendheid aan te geven.

Met name in Nederland. De techniek tessellations vouwen die we ook in onze werken gebruiken, is afkomstig uit de islamitische kunst en Escher maakte daar al gebruik van in zijn tekeningen.

In ons werk zijn we vaak op zoek naar de lichtdoorlatendheid van papier. Bij tessellations vouwen zie je als het licht erdoorheen schijnt de gevouwen schaduwpatronen. Bij het maken van de kunstschermen is, het gebruik van het soort papier en de manier waarop, de reden dat men verschillende kunstwerken in een kunstscherm ziet. Al naar gelang waar men het kunstscherm plaatst.

 

De geringe mobiliteit en het niet kunnen verdragen van veel prikkels maakt dat Evelien het liefst thuis alleen met papier werkt. Dat maakt het moeilijk om te netwerken, exposities en workshops te geven.  Ook het zoeken naar hulp om onze kunst kenbaar te maken, resulteerde in een desillusie, men was met name gericht op mensen met een verstandelijke/ psychische beperking. Een club voor mensen met lichamelijke en daardoor sociale beperkingen vonden wij niet.   

Daarom hebben we besloten een website/webshop op te zetten, waar iedereen ons werk kan bekijken en kopen. 

We heten jullie welkom op www.intuitionpaper.nl 

Op instagram ( account @intuitionpaperart) laten we vaak het proces van ons werk in foto’s zien en waar we op dat moment mee bezig zijn. 

 

Graag ontvangen wij reacties hoe U onze kunst vind en over de prijs, wij vinden dat het voor veel mensen betaalbaar moet zijn. 

      Vriendelijke groet Evelien en Pieter Ermers