Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn Pieter en Evelien Ermers.

Wij doen.

In 2012 veranderde ons leven drastisch. Daardoor sloegen we een heel andere weg in. Werken met papier. Eerst allerlei papiertechnieken oefenen en beheersen. We wisten niet dat er zoveel technieken waren met papier. Soms dachten we iets uitgevonden te hebben en er zelf instrumentaria voor gemaakt te hebben en dan bleek het al te bestaan. Het werken met papier is vrij intensief qua tijd. Maar Evelien moet haar armen en handen bewegen zodat ze niet verkrampen vandaar dat niet alle uren in onze prijzen zijn berekend.

 

Ook het kleurhoudend en steviger maken van het papierproduct heeft veel experimenteren gekost. Maar het is gelukt. Hoeveel er niet gevoeld is aan het papierproduct tijdens de expositie! Dus het is stevig en houd kleur ( natuurlijk heeft maandenlang in de volle zon een effect met name bij rode tinten). Pieter stortte zich op het afwerken van de papierproducten. Dit doet hij met verschillende materialen te weten metaal en hout. Hierdoor krijgt het papierwerk een extra mooie uitstraling.

 

Wij kopen en/ of krijgen papier van mensen die het nog hebben liggen. Hiermee willen we duurzaam zijn. Soms maken we papierpulp ervan, soms papierstroken en ander papier vouwen we. Het hangt van het papier af ( dit voelen we) wat we ervan maken. Alles in handgemaakt en eenmalig.

 

In het buitenland is men veel meer met papier bezig dan in Nederland. We kregen veel volgers op Facebook en instagram. Vaak werd er dan gekeken en wilde men dit zelf maken. Hoe vaak ons niet gevraagd is workshops te geven. Dat is een probleem. Wij zijn niet mobiel en Evelien kan niet tegen teveel prikkels. Dus hoe kan je het dan laten zien? In 2017 in de buurt een expositie, enthousiaste mensen en verkoop. Maar om elke keer zo dichtbij te exposeren? Verder weg gaat niet lukken. Hadden ons voorgenomen om in 2020 naar Nijmegen winkels etc te gaan en onze producten te tonen, maar corona kwam.

Wilt U zien hoe de producten gemaakt worden? Volg ons dan op instagram @intuitionpaperart

 

Dus nu  een webshop, veel kijkplezier!

p.s, ronde prijzen ( geen marketing) en geen productfotograaf, tis wat tis, maar daardoor wel te betalen.

p.s p.s een reactie geven en de webshop promoten word gewaardeerd. En is het een inspiratiebron dan graag ook zo vermelden bij uw werk.