KUNST ZOU VERGANKELIJK MOETEN ZIJN.

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 16:46

Is het niet gek dat mensen in hun leven enkele kunstwerken kopen, deze aan de muur hangen of plaatsen in hun huis, en dit hun leven lang laten hangen/staan!!!

Na het overlijden lopen (klein)kinderen dan met de kunstobjecten naar de welbekende tv- programma's en hopen een fiks bedrag te horen. Als het z'on stuk is, naar de veiling waar inversteerders de prijs opdrijven. "Echte" kunst is duur, (gemaakt door al de tussenpersonen) en niet vergankelijk. Maar ook kunst met mindere prijzen is vaak onvergankelijk.

Wat zou er op tegen zijn om vergankelijke kunst te maken. Banksy zelf probeerde het door zijn kunstwerk door de schredder te halen. En vergankelijke kunst moet vervangen worden, dus mensen moeten nadenken over nieuwe kunst in hun huis. Vergankelijke kunst zou niet door inversteerders opgekocht worden, het zou betaalbare kunst zijn. Kunstenaars kunnen kunst blijven maken en het hoeft niet opgeslagen te worden in de conservatie ruimtes van musea. Het mag vergaan.

En via internet zouden we, dat is al zo, kunnen zien wat er ooit allemaal is gemaakt, in het echt is het vergaan.

Ik denk dat ik een kunstenares van de vergankelijke kunst ben. Papier vergaat op den duur. Maar tegen een schappelijke prijs kan je een nieuw stuk kopen.  Leuk om weer eens iets nieuws uit te zoeken, toch?

De vergankelijke kunstenares Evelien Mielekamp 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.